بگ هاوس و بگ فیلتر نوعي از سيستمهاي غبارگير با راندمان بالا مي باشند اين فيلترها شامل كيسه هايی با قطرها و طول های مختلف بسته به نوع نیاز و شرایط کارکرد می باشند. جنس پارچه کیسه ها نیز با توجه به شرایط پروسه، دما و نیازهای طراحی تغییر می کند. در این فیلتر ها گاز حاصل از پروسه به همراه غبار وارد فیلتر شده و از کیسه ها عبور داده میشود ، غبار موجود در این گاز هنگام عبور از کیسه ها بر روی سطح بیرون کیسه ها می نشیند و هوای تمیز از فیلتر خارج می گردد. کیک غبار بر روی کیسه ها سبب ایجاد افت فشار در فیلتر میشود. با تشخیص این افت فشار توسط سنسورها، هوای فشرده از طریق شیرهای سلونوئیدی به صورت ضربه پالسی به کیسه ها اعمال شده و غبار از روی کیسه ها جدا می شود و در در هاپر جمع آوری می گردد. از مهمترین مزیت این نوع غبارگیرها بازده بالای آن می باشد که می تواند خروجی فیلتر به کمتر از 10میلی گرم در هر مترمکعب برسد. در دماهای بالا (بالاتر از 250 درجه سانتیگراد) به دلیل خطر سوختن و آتش گرفتن پارچه ها، از این نوع غبارگیرها استفاده نمی شود.
در تصفیه خانهها و واحدهای ایستگاه پمپاژ معمولا بوی ناشی از انتشار گاز H2S وجود دارد. همین موضوع موجب نامساعد شدن شرایط برای نیروهای بهره بردار و یا ساکنین مناطق مسکونی مجاور میشود. از این رو لازم است با استفاده از فناوری بیوفیلتراسیون نسبت به کنترل و حذف بو اقدام نمود. با استفاده از بیوفیلتر میتوان به شرایط مطلوب دست پیدا نمود. در بیوفیلتر هوا و گازهاي آلوده از يك بستر متخلخل حاوي عوامل بيولوژيك عبور كرده و تصفيه ميشوند. مواد بوزا توسط لایه آب جاري بر روي مدیا جذب و متعاقباً میکروارگانیسم¬هاي موجود در بیوفیلم نیز این مواد را از لایه آب جذب و تجزیه می¬کنند. بدین ترتیب مواد بوزا از جریان هوا حذف می¬گردد. در دو دهه گذشته بيوفيلترها از سيستمهاي ساده كاهش بو به سيستم¬هاي پيچيده و كنترل شده حذف مواد شيميايي ویژه توسعه يافته است. با توجه به اهميت تصفيه هواي آلودة منتشره از مراكز صنعتي و كشاورزي و همچنين مزايابي بيوفيلتراسيون نسبت به ساير روش¬هاي حذف آلودگي هوا، در سال¬هاي اخير توجه زيادي به اين روش شده است. از مهم¬ترين مزيتهاي بيوفيلتراسيون، سادگي فرایند و امكان انجام آن در دما و فشار پايين است. كاربرد بيوفيلترها ابتدا در اروپا شروع شد و اكنون در بسياري از نقاط جهان مورد استفاده قرار گرفته است.
مشخصات سیستم تصفیه آب به روش اسمز معکوس با ظرفیت 5 متر مکعب در شبانه روز دستگاه تصفیه آب صنعتی چیست ؟ آبها بر حسب میزان کل جامدات محلول و مخلوط(TDS)به دو دسته آبهای شور(sea water)، آبهای لب شور(Brakish water)و شیرین دسته بندی میگردند. آب دریا با TDS حدود ۳۵۰۰۰ تا ۴۵۰۰۰ میلی گرم بر لیتر(mg/lit)، آبهای لب شور با TDS کمتر از آن، به عنوان ترکیب استاندارد آبهای موجود در دنیا شناخته میشود این محدوده بسیار وسیع میباشد که آبهای دنیا را تشکیل میدهد. توزیع آن تقریباً در سراسر جهان یکسان میباشد اما ممکن است عملاً در محدوده وسیعی مثلاً از دریای بالتیک حدود mg/lit 7000 تا خلیج فارس و دریای سیاه که برآبر mg/lit 45000 است متغیر باشد. ترکیبهای آب لب شور بسیار گوناگون است و برای طراحی یک دستگاه تصفیه آب صنعتی RO باید آب را در آزمایشگاه آنالیز نمود. پیش تصفیه میکرونی: جهت حذف ذرات تا ۵میکرون مشخصات اسمز معکوسRo در دستگاه تصفیه آب صنعتی : 1.غشا نیمه تراور (ممبران) مارک Filmtec کمپانی Dupont 2.محفظه تحت فشار(pressure vessel) مارک:Funiter تعداد: ۱عدد یک المانه ۴اینچ 3.پمپ فشار قوی مارک:GrunDfos فشار عملکرد:25bar 4.دستگاه TdS متر 5.کنترل کننده فشار بالا و پایین: فشار عملکرد (Low pressure):0/4 bar تعداد:یک عدد 6.فشار سنج(pressure Gauge): جنس:استیل مارک: AUTO-RESET تابلو برق:کلیه قطعات مورد استفاده از اجناس معتبر موجود در بازار می باشد. شاسی دستگاه تمام استیل نحوه کارکرد دستگاه تصفیه آب صنعتی نحوه کارکرد این دستگاه تشریح فرایند کار در صورتی كه یك غشاء نیمه تراوا(منظور از غشاء نیمه تراوا یعنی غشایی که آب به راحتی از آن عبور نماید، در حالی که عبور املاح و نمکهای آب نظیر MgSo4، CaSo4، CaCl2، NaCl و غیره امکان پذیر نباشد. بین دو محلول با غلظتهای متفاوت قرار گیرد، مقداری از حلال از یك طرف محلول رقیق به سمت دیگر غشاء میرود. این پدیده كه به نام اسمز معروف است، تا زمانی ادامه پیدا میكند كه سیستم به حالت تعادل برسد. در حالت تعادل بین دو طرف غشاء اختلاف فشاری متناسب با غلظت مواد حل شده در محلول وجود دارد كه به آن فشار اسمزی تصفیه آب صنعتی میگویند.
برج خنک کن Gas Cooling Tower (GCT): برج های خنک کن وظیفه خنک سازی و افزایش رطوبت گاز ورودی به سیستم فیلتراسیون و یا سایر تجهیزات را به عهده دارد. اساس کار تمام برج های خنک کن بر مبنای ایجاد سطح تماس بیشتر بین جریان گرم و سرد و در نتیجه تبادل حرارتی بین این دو و کاستن از دمای گاز خروجی حاصله از پروسه میباشد. عموماً در برج های خنک کن آب به بالای برج منتقل شده و در آنجا به صورت پاشش از طریق نازل های تعبیه شده به داخل مسیر سیال، با گاز مخلوط می شود و از این طریق موجب خنک شدن گاز و کاهش دمای آن می گردد. اسکرابر Wet Scrubber: در این نوع غبارگیر گاز به همراه غبار وارد محفظه اسکرابر شده و از طریق پاشش آب توسط نازل ها با آب مخلوط می شود. ذرات غبار همراه با آب گرفته شده و از فیلتر خارج و وارد یک مخزن می شود. ذرات غبار در این مخزن ته نشین شده و آب تمیز آن مجدداً استفاده می گردد. بزرگترین عیب این سیستم استفاده از آب (با توجه به منابع محدود آب) و خوردگی سیستم ها می باشد، همچنین بازده این نوع فیلتر نسبت به الکتروفیلترها، بگ هاوس و بگ فیلترها کمتر است و از مزایای این سیستم سادگی و کم هزینه بودن تجهیزات می باشد.